Україна провела успішні випробування безпілотника "Сокіл" - Турчинов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна провела успішні випробування безпілотника "Сокіл" - Турчинов

Технології&Авто
1013
Розвідувально-ударний комплекс “Сокіл” у четвер пройшов успішні випробування на полігоні в Гончарівському (Чернігівська обл.). Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов.
“Розвідувально-ударний комплекс “Сокіл”, який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної і трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити і точно вражати цілі, використовуючи, в залежності від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної і термобаричної дії”, — заявив він.
Випробування проходили в складних метеоумовах — пориви вітру досягали 14-17 м/с.
“Незважаючи на ці проблеми, практично всі завдання, які були поставлені, — виконані, цілі — вражені. Ці випробування продемонстрували ефективність таких безпілотних комплексів. Наступний крок — поставити їх на озброєння і ефективно використовувати в бойових умовах”, — сказав секретар РНБО.
Безпілотник “Сокіл” — продукт “успішної кооперації українського підприємства “Чезара” з польськими партнерами”.
Після наради з виробниками і військовими він також поінформував, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА “значно більшої дальності застосування і з потужними бойовими характеристиками”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас