НКЦПФР вирішила спростити процедуру отримання дозволу на обіг іноземних цінних паперів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР вирішила спростити процедуру отримання дозволу на обіг іноземних цінних паперів в Україні

Казна та Політика
208
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) вирішила спростити процедуру отримання дозволу на обіг іноземних цінних паперів в Україні.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного депозитарію (НДУ).
НКЦПФР схвалила доопрацьований проект рішення “Про внесення змін до положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України”, яким процедура отримання дозволу на обіг іноземних цінних паперів істотно спрощується. Національний депозитарій (НДУ) розширив перелік суб’єктів, які можуть звернутися до НКЦПФР за отриманням допуску, раніше це була компетенція виключно іноземного емітента, тепер заявником може бути і НДУ.
Також нововведеннями проекту рішення є суттєве скорочення переліку документів, які необхідно подавати заявнику (емітенту або НДУ), а обіг іноземних цінних паперів одночасно дозволено як на біржовому, так і на позабіржовому ринку.
Крім того, проектом рішення скасовується необхідність наявності активів іноземного емітента на території України.
Відзначається, що НКЦПФР також скасовує поняття “граничного обсягу цінних паперів”, що допускаються до обігу на території України, а отже дозвіл поширюється на всі цінні папери відповідного випуску.
Повідомляється, що з питань, які стосуються введення іноземних цінних паперів у депозитарній системі України, слід звертатися у відділ міжнародних відносин та розвитку діяльності НДУ.
НДУ радить здійснювати купівлю іноземних цінних паперів виключно через ліцензованих торговців цінними паперами в Україні (перелік ТЦП на сайті НКЦПФР) або через брокерів, які є ліцензованими в країнах Європейського Союзу або в країнах з аналогічним до європейського режимом регулювання.
Національний депозитарій 17 липня оприлюднив вимоги до нового програмного комплексу з депозитарного обслуговування, що стане першим етапом до оновлення програмного забезпечення системи депозитарного обліку ринку цінних паперів України.
Очікується, що система буде мати можливість взаємодіяти з іноземними і міжнародними Центральними депозитаріями і з системами, що забезпечують грошові розрахунки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас