ДФС: кількість зупинених податкових накладних скоротилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС: кількість зупинених податкових накладних скоротилася

Казна та Політика
289
Державна фіскальна служба (ДФС) констатує, що кількість зупинених податкових накладних скоротилася до 0,64% від загальної кількості накладних, які були зареєстровані в системі.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
“У серпні цього року середньоденна кількість зупинених податкових накладних в системі моніторингу ризиків склала 0,4%”, – повідомив в.о. глави ДФС Мирослав Продан під час апаратної наради в ДФС 10 серпня.
З початку роботи системи в Єдиному реєстрі податкових накладних зареєстровано понад 26,8 млн податкових накладних/розрахунків коригування, з них зупинено реєстрацію 170,7 тис. документів, що становить 0,64% від загальної кількості податкових накладних, які були зареєстровані в системі.
До комісії ДФС загалом надійшло 64,5 тис. повідомлень з підтвердженням реальності здійснених операцій по зупинених податкових накладних, з яких рішення винесено щодо понад 42 тис., позитивне рішення прийнято майже щодо 25 тис. повідомлень.
На розгляд комісії ДФС направлено 24,4 тис. таблиць платника, з яких рішення прийнято щодо 19,9 тис.
Продан доручив керівникам територіальних органів ДФС організувати на місцях співпрацю з бізнесом за рішенням проблем при реєстрації податкових накладних.
Він також зазначив, що незважаючи на позитивні результати, які показала система моніторингу, залишається актуальним її вдосконалення, зокрема, спрощення процедур та скорочення термінів розгляду документів на підтвердження реальності операцій.

Довідка Finance.UA:

  • З 1 липня ДФС запустила електронну систему управління ризиками при адмініструванні ПДВ, яка автоматично зупиняє реєстрацію ризикових податкових накладних.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас