FT: Brexit збільшить витрати британських банків і підвищить вимоги до капіталу на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: Brexit збільшить витрати британських банків і підвищить вимоги до капіталу на 30%

Світ
112
Вихід Великобританії з ЄС збільшить витрати британських банків на 2-4% і підвищить вимоги до капіталу на 15-30%, пише Financial Times з посиланням на дослідження консалтингової компанії Oliver Wyman.
Зростання витрат пов’язане з необхідністю перенести частину операцій на територію ЄС, щоб уникнути правових колізій. На думку експертів Oliver Wyman, низка банків може вважати це занадто витратним і відмовитися від частини європейського бізнесу зовсім.
При цьому банкам доведеться тримати в резерві більше коштів на покриття можливих збитків, оскільки “щоразу, коли ви розділяєте інвестиційний портфель, ви втрачаєте перевагу диверсифікації, яка дозволяла тримати менше коштів як страховку”.
За прогнозом Oliver Wyman, через Brexit Великобританія втратить 31-35 тис. робочих місць у сфері фінансових послуг, з них 12-17 тис. – в банківському секторі.
Раніше представники банку HSBC відзначили, що Brexit принесе банку одноразовий збиток у розмірі $200-300 млн і в перспективі може знизити виручку на $1 млрд. Банк постарається цього уникнути, перевівши до 1 тис. співробітників європейського інвестиційного підрозділу в одну з країн ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас