Google надасть доступ до своїх квантових комп'ютерів через хмару — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google надасть доступ до своїх квантових комп'ютерів через хмару

Фондовий ринок
806
Google планує дати дослідникам штучного інтелекту доступ до свого квантового комп’ютера через хмару. Компанія сподівається, що це допоможе стимулювати розробку інструментів і додатків для цієї технології.
Google протягом багатьох років вкладав гроші в створення квантового комп’ютера. Компанія вже лідирує в цій гонці — вона провела випробування 20-кубітного процесора і готується до кінця року представити робочий 49-кубітний чіп. Тепер Google думає, як перетворити ці розробки на справжній бізнес.
Google запропонував науковим лабораторіям і дослідникам штучного інтелекту хмарний доступ до своїх квантових комп’ютерів через інтернет. Мета компанії — стимулювати розробку інструментів і додатків для цієї технології і перетворити її на швидкий і потужний хмарний сервіс, пише Bloomberg.
Квантові технології все ще активно досліджуються, навколо їх перспектив ведуться гарячі суперечки. І зусилля Google, а також IBM — яка планує в найближчі кілька років розробити комерційний квантовий комп’ютер c 50 кубітами, — з комерціалізації цих технологій створюють новий етап конкуренції на швидко зростаючому ринку.
Надання раннього і безкоштовного доступу до спеціалізованих апаратних засобів відповідає довгостроковій стратегії Google з розширення бізнесу. Так, компанія відкрила доступ до інструментів машинного навчання, інструментів для створення інтерактивних дисплеїв, до системи розпізнавання мови і зображень.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас