Geely купив стартап Terrafugia і його «літаючі автомобілі» (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Geely купив стартап Terrafugia і його «літаючі автомобілі» (відео)

Фондовий ринок
461
Geely прагне стати китайським Volkswagen Group. Вона вже володіє Volvo і Lotus, а нещодавно придбала малайський Proton. Купівлею стартапу на кшталт Terrafugia Geely хоче заявити про себе і в сфері високих технологій.
Terrafugia — перша компанія, яка зайнялася «літаючими автомобілями». Вона була заснована вихідцями з MIT в Бостоні ще в 2006 році, і відтоді залучила близько $6 млн від місцевих інвесторів. На відміну від інших стартапів, які розробляють VTOL, апарат вертикального зльоту і посадки, Transition (так називається модель) — реально автомобіль з крилами. Та й виглядає він досить старомодно, як футуристичні машини Джеймса Бонда з фільмів 1980-х років.
За словами представників Terrafugia, «літаючий автомобіль» може пролетіти 640 км на висоті 3 тисячі метрів зі швидкістю 160 км/год, з’їдає 23 літри на годину і буде коштувати $280 тисяч, що порівнянно з вартістю нової Cessna Skyhawk.
На думку Чанга, в Китаї «літаючі автомобілі» стануть популярними тільки через 10-20 років, якщо будуть взагалі. «Спочатку потрібно отримати ліцензію, що в Азії зробити складніше, ніж у США, — говорить він. — Потім регулюючі органи і уряд повинні дозволити масові польоти легких літаків, що зараз жорстко контролюється. Нарешті, „літаючим автомобілям“ потрібні смуги для злету, якої може не виявитися під боком, якщо ви застрягли в пробці».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас