Україні доведеться довше чекати на новий транш від МВФ - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні доведеться довше чекати на новий транш від МВФ - Bloomberg

Казна та Політика
1170
Україна, схоже, отримає п’ятий транш від МВФ в рамках програми фінансової допомоги з затримкою. Тому що Верховна Рада не прийме всі необхідні реформи до того, як депутати підуть на “літні канікули”.
Про це пише Bloomberg, нагадуючи, що пенсійна реформа рухається за графіком. Крім того, певні кроки були зроблені в напрямку створення антикорупційного суду. Але земельна реформа навряд чи буде затверджена найближчим часом. Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав в інтерв’ю виданню.
Таким чином, Україна може не отримати вчасно 1,9 мільярда доларів від МВФ, який зумовив чергову виплату введенням змін.
“Ми не встигнемо зробити все до канікул. Але ми продовжуємо працювати над реформами, і п’ятий транш буде отримано”, – сказав Гройсман.
Видання зазначає, що програма допомоги МВФ відіграє ключову роль в економічному відновленні України. Затримка з черговою виплатою може відсунути далі плани Києва повернутися на міжнародні боргові ринки.
Раніше ЗМІ повідомляли, що вимогу запуску ринку землі в Україні можуть вилучити з меморандуму МВФ. Джерела повідомили журналістам, що нібито президент Петро Порошенко домовився з головою фонду Крістін Лагард про це.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас