Rozetka.ua заявляє про проблеми через кібератаку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rozetka.ua заявляє про проблеми через кібератаку

Фондовий ринок
2293
Найбільший український інтернет-магазин Rozetka.ua (ТОВ “Розетка.уа”, Київ) має проблеми з подачею податкової звітності через ураження вірусом “Petya.А” бухгалтерської системи компанії, повідомив власник інтернет-магазину Rozetka.ua Владислав Чечоткін.
“Постраждала і повністю заблоковано роботу бухгалтерії. При цьому податкова вимагає надання звітності, яку потрібно здавати за допомогою програми-розповсюджувача вірусу. Це найсумніше на зараз”, – сказав він у четвер.
За його словами, в результаті кібератаки дані компанії втрачені не були, інтернет-магазин продовжує працювати в штатному режимі.
При цьому істотні труднощі виникли в зв’язку з призупиненням роботи партнерів з доставки Rozetka.ua.
“Компанія працювала і продовжує працювати. Але логістичні партнери не працювали. І частково не працювали комп’ютери наших співробітників – ми відновлюємо їх роботу. Все нормально, але затримки можливі з вини перевізників”, – пояснив В.Чечоткін.
За його словами, у зв’язку з кібератакою проблем з оплатою банківськими картками також не виникало.

Довідка Finance.UA:

  • 27 червня комп’ютерні мережі Кабміну, десятків державних і приватних великих банків і компаній стали жертвами масованої вірусної атаки, яка в деяких випадках призвела до зупинки їхніх операцій. Експерти попередньо називають її найбільшою подібною кібератакою в Україні.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткойнах.
  • Попередньо експерти Департаменту кіберполіції України встановили, що вірусна атака на українські компанії виникла через поновлення програми “M.E.doc.” (Програмне забезпечення для звітності та документообігу).
  • Раніше повідомлялося, що банкомати Ощадбанку досі не видають грошей.
  • Водночас Фондовий ринок України за минулий вихідний день не зміг відновитися після атаки вірусу Petya у вівторок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас