Кабмін хоче ввести електронні накладні на алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче ввести електронні накладні на алкоголь

Казна та Політика
257
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді ввести електронні акцизні накладні на алкогольну продукцію.
Відповідний законопроект був схвалений сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів, повідомляють Українські новини.
“Пропонується запровадити електронні акцизні накладні, які будуть реєструватися в єдиному реєстрі ДФС. Також виробникам буде дозволено відвантажувати товар у кількості, що не перевищує кількість отриманих акцизних марок, а підприємствам оптової торгівлі – не перевищує кількість отриманого товару від постачальника”, – пояснив міністр фінансів Олександр Данилюк. Він також додав, що нова система буде адмініструватися Державної фіскальною службою.
За словами Данилюка, вже були проведені зустрічі з представниками бізнесу, і щоб уникнути надмірного навантаження на них передбачається тестовий режим цих нововведень на 180 днів з моменту роботи системи.
“Це дозволить всім звикнути до системи, і якщо будуть якісь порушення, то штрафні санкції протягом цього періоду не застосовуються”, – зазначив міністр. Впровадження системи буде відбуватися тільки за рахунок державних коштів.
За оцінками Мінфіну, близько 39% ринку алкогольної продукції перебуває в тіні.
Нова система, за словами Данилюка, повинна дозволити контролювати оборот продукції в оптовому і роздрібному сегментах: від виробника алкоголю до кінцевого споживача.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас