Гройсман розповів про катастрофу, яка б сталася через програш “Нафтогазу” у суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів про катастрофу, яка б сталася через програш “Нафтогазу” у суді

Енергетика
1104
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав компанію Нафтогаз з перемогою.
Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
“Зі Стокгольму надійшла надзвичайно хороша новина. Нафтогаз отримав окреме рішення Стокгольмского трибуналу у провадженні проти Газпрому. Кабальні вимоги Газпрому щодо застосування формули “бери або плати” повністю відхилені!” – зазначив прем’єр.
За словами Гройсмана, контракт, підписаний за часів уряду Юлії Тимошенко, міг мати катастрофічні наслідки для України.
“Якщо б, не дай Бог, вимога Газпрому була б задоволена, збитки від зрадницької позиції тодішнього керівництва держави склали б … більше 45 млрд доларів!” – зазначає політик.
“Тому усі ми сьогодні з нетерпінням чекали рішення. Я дякую усім тим, хто боровся за захист інтересів держави. Дякую команді Нафтогазу і вітаю усіх нас з цією великою перемогою”, – додав прем’єр.
Як повідомлялося, НАК “Нафтогаз України” 31 травня отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу в провадженні проти “Газпрому” за контрактом на поставку газу.
Зустрічні позови “Нафтогазу” і “Газпрому” за контрактом на поставку газу були подані в арбітраж в червні 2014 року, усні слухання були завершені в жовтні 2016 року, а рішення очікується в другому кварталі 2017 року.
Станом на початок квітня 2017 року, взаємні претензії “Газпрому” і “Нафтогазу” за договором купівлі-продажу газу з урахуванням штрафів і відсотків становили близько 45,7 млрд доларів і 17,9 млрд доларів відповідно.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас