Інвестиції в вітряну енергетику Тайваню склали майже $60 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції в вітряну енергетику Тайваню склали майже $60 млрд

Енергетика
302
Після того, як тайванський уряд вирішив закрити всі ядерні електростанції і збільшити споживання відновлюваної енергії, іноземні компанії подали заявки на будівництво на острові нових вітряних електростанцій на загальну суму не менше $59,5 млрд.
Серед компаній, які подали заявки на будівництво нових вітроелектростанцій на острові, – датський виробник відновлюваної енергії Dong Energy, австралійська компанія Macquarie, а також канадська Northland Power, яка нещодавно побудувала в Нідерландах один з найбільших в світі вітряних парків. Сума заявлених інвестицій в три рази перевищила ліміт, встановлений Тайванем, пише Nikkei Asian Review.
У 2015 році сукупна потужність усіх вітряних електростанцій на Тайвані становила 640 МВт, причому серед них не було жодної прибережної вітроелектростанції – тільки наземні. До 2025 року Тайвань планує збільшити вітряні потужності до 3 ГВт, а також закрити всі ядерні електростанції, які зараз виробляють приблизно 14% всієї електрики, що споживається на острові.
За словами тайванського офіційного представника, розвитку вітряної енергетики на острові сприяє також і дуже вітряний клімат: «Тут завжди нібито тайфун, і зараз ще вітри набагато слабші, ніж взимку».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас