Експерти розповіли, як управляти одномісним літальним пристроєм Kitty Hawk (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, як управляти одномісним літальним пристроєм Kitty Hawk (відео)

Технології&Авто
562
Інженери стартапу Kitty Hawk розповіли Business Insider про принцип роботи надводного літального апарата Flyer, представленого в кінці квітня. Експерти пояснили, як управляти пристроєм, а також пообіцяли зробити польоти доступною та приємною розвагою.
У квітні американський стартап Kitty Hawk провів перші випробування одномісного літального апарата з вертикальними зльотом і посадкою Flyer. Пристрій літає над водою і нагадує гібрид водного мотоцикла і параплана. Компанія, яку фінансує співзасновник Google Ларрі Пейдж, збирається представити Flyer на ринку до кінця 2017 року.
В інтерв’ю Business Insider інженери стартапу Кемерон Робертсон і Тод Райчерт пояснили принцип керування літальним апаратом, а також показали відеоролик про перші випробування прототипу Flyer. Нагадаємо, водний ховербайк вагою 100 кг може літати на висоті не більше 4 м над водою і розвивати швидкість до 40 км/год.
Для управління Flyer використовуються дві рукоятки і великий тачскрін. За словами інженерів, система управління ЛА схожа на джойстик Xbox. Великий палець правої руки регулює курс руху, а великий палець лівої – коректує напрям і висоту. Вбудований комп’ютер безперервно враховує висоту і тягу і стабілізує роботу двигуна. Команда розробників може також вносити в ПЗ свої корективи віддалено. «Така система тільки нещодавно почала використовуватися в звичайних вертольотах, і це потужний інструмент», – зауважив Робертсон.
При управлінні користувачеві потрібно докладати мінімум зусиль, як і при їзді на мотоциклі. Після зльоту Flyer може просто ширяти в повітрі, а пілот перестає брати участь в процесі управління. Інженери запевняють, що завдяки цьому перші випробувачі не відчували страху перед польотом і швидко адаптувалися до літального апарата. «Нам важливо зберегти це відчуття веселощів від польоту. Літальні апарати мають стати доступними, безпечними і простими», – уклав Робертсон.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас