Скільки має коштувати поїздка в київському метро - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки має коштувати поїздка в київському метро - експерт

Особисті фінанси
1479
Для того, щоб комунальне підприємство “Київський метрополітен” не працювало в збиток і змогло розплатитися з боргами на суму 3,6 млрд грн, вартість проїзду необхідно підняти до 6,5 грн.
Про це говорить провідний аналітик ГО “Громадський аудит” Володимир Тарчинський.
Якщо тариф на проїзд розраховувати виходячи суто з прогнозованого рівня інфляції на 2017 року і подорожчання основних складових собівартості, виходить орієнтовно 4,40 грн.
Якщо ж в нього включити зазначені борги, які в будь-якому випадку метрополітену погашати доведеться, ціна на проїзд зросте до 6,5 грн.
Крім зростання собівартості і операційних витрат, додався ще й борг на 1,9 млрд грн у справі з “Укррослізинг”. Так, 25 квітня Вищий господарський суд зобов’язав комунальне підприємство виплатити зазначену суму за поставлені 100 вагонів метро.
Плюс до цього метрополітен має 1,7 млрд грн старих зобов’язань за 2016 рік.
“Якщо залишити вартість проїзду на рівні 4 грн, то будуть покриватися поточні витрати столичного метрополітену, а грошей на погашення кредитів і виконання зобов’язань за рішенням суду не залишиться. Не буде коштів і на розвиток – закупівлю нового рухомого складу, оновлення обладнання”, – коментує Тарчинський.

Довідка Finance.UA

  • Київська адміністрація пропонує підняти ціни на проїзд в метро до 5 гривень, в наземному транспорті до 4 гривень за одну поїздку з 15 липня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас