Світовий банк підтримує проект пенсійної реформи, - Рева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк підтримує проект пенсійної реформи, - Рева

Казна та Політика
266
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що Світовий банк підтримує проект пенсійної реформи, яка підготовлена Кабінетом Міністрів.
Про це Рева повідомив під час засідання уряду, зачитавши лист за підписом директора Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Сату Кахконен.
“Я рада відзначити, що останній проект закону, підготовлений урядом, відображає наші попередні зауваження. Ми пропонуємо нашу підтримку в подальшому процесі його розгляду і прийняття”, – йдеться в ньому.
23 травня Рева повідомив, що проведення пенсійної реформи, яку пропонує Кабмін, не вплине на рівень інфляції.
Як повідомлялося, 17 травня Кабмін схвалив законопроект про пенсійну реформу.
Представлена прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом пенсійна реформа передбачає введення єдиного підходу нарахування пенсій для пенсіонерів з використанням показника середньої заробітної плати на рівні 3 764,4 гривні (на даний момент, в залежності від року призначення пенсії, від 1 197,91 гривень до 3 764,4 гривень).
Також проект реформи передбачає, що в 2018 році мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію за віком буде підвищено до 25 років, а до 2028 року буде щорічно підвищуватися на 1 рік, і в результаті складе 35 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас