«Сонячне дерево» пустило коріння у Франції (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Сонячне дерево» пустило коріння у Франції (відео)

Енергетика
686
У французькому місті Невер з’явилося перше в Європі штучне дерево з величезним квадратним «листям», покритим сонячними панелями. Це те саме дерево, яке було представлено в 2015 році на кліматичній конференції в Парижі.
У спекотні дні перехожі можуть відпочити в його тіні, зарядити свої телефони, підключитися до інтернету або отримати довідку через інтерактивний РК-дисплей.
Електронне дерево, яке формою нагадує акацію, було створено ізраїльською фірмою Sol-logic. Вечірньої пори воно освітлює вулицю, а в спеку – охолоджує кулер з фонтанчиком і окремим резервуаром з водою для домашніх тварин.
Невер – місто з населенням 37 тисяч осіб – стало першим у Європі, де пустило коріння eTree. Його прототип був представлений в Ізраїлі в 2014 році. Рік потому перша діюча модель була представлена на кліматичній конференції в Парижі.
Крім Франції, eTree вже є в Ізраїлі та в двох американських штатах, Каліфорнії і Північній Кароліні.
Штучні дерева, що виробляють енергію, роблять і в самій Франції. Компанія NewWind розробила пристрій з 54 «аеролистками», кожен з яких може виробляти до 100 Вт електроенергії. Таким чином, максимальна річна продуктивність дерева становить близько 5,4 МВт.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас