Український провайдер відключив Севастополь від Яндекса, ВКонтакте та mail.ru (оновлено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український провайдер відключив Севастополь від Яндекса, ВКонтакте та mail.ru (оновлено)

Казна та Політика
3665
Вранці 31 травня телеком-компанія Воля заблокувала для своїх користувачів на території Севастополя доступ до ресурсів Яндекс, Майл.ру і ВКонтакте.
При спробі зайти на заборонені сайти з’являється повідомлення: “Шановний абонент! Доступ на цей ресурс заблокований згідно Указу Президента України №133/2017 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.
Пізніше компанія ВОЛЯ прокоментувала вищевказану інформацію.
Так, телеком-оператор повідомив, що не веде бізнес в Криму. У 2014 році всі телекомунікаційні активи були продані російській компанії – ТОВ «Телекомунікаційні системи» (ТОВ «ТС»).
Спочатку ТОВ «ТС» використовувала товарний знак «ВОЛЯ», але в подальшому, як нам стало відомо, самостійно зареєстрували в Роспантенті свій товарний знак під яким надає послуги зараз.

Довідка Finance.UA

  • Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).
  • Санкції передбачають блокування доступу до сервісів Яндекс, 1С, Софтлайн Груп, Корпорації Парус і ще ряду інших російських IT-компаній.
  • Санкції торкнулися соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники, а також сервісів Mail.ru.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас