Нафта дешевшає на побоюваннях зростання обсягу видобутку в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на побоюваннях зростання обсягу видобутку в Лівії

Енергетика
380
Світові ціни на нафту знижуються в середу, оскільки інвестори стурбовані зростанням видобутку “чорного золота” в Лівії, свідчать дані торгів.
Станом на 08.12 за київським часом вартість серпневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,5% – до 51,98 долара за барель. Ціна липневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,6%, до 49,36 долара за барель.
За словами трейдерів, зниження світових цін на нафту стало наслідком зростання видобутку в Лівії. Національна нафтова компанія Лівії National Oil Corp. (NOC) повідомила про зростання виробництва нафти на 800 тисяч барелів на добу. За словами головного ринкового стратега AxiTrader Грега Маккенни (Greg McKenna), які наводить агентство Рейтер, дані про видобуток нафти в Лівії, ймовірно, “займали розум трейдерів цієї ночі”.
Крім того, трейдери як і раніше переймаються, чи допоможе угода ОПЕК і держав, що не входять в організацію (ОПЕК+), щодо скорочення видобутку “чорного золота” у вирішенні питання глобального надлишку нафти на ринку.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас