Влада Китаю забороняє провайдерам торгувати даними користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Китаю забороняє провайдерам торгувати даними користувачів

Технології&Авто
145
З 1 червня в Китаї набере чинності новий закон про кібербезпеку, який забороняє інтернет-провайдерам збирати і продавати особисті дані про користувачів.
На відміну від Сполучених Штатів, де в березні конгрес скасував заборону на передачу особистих даних користувачів інтернету третій стороні без їхньої згоди, глава КНР Сі Цзіньпін в квітні закликав до того, щоб використовувати інтернет на благо людини і країни.
Представники промисловості інтерпретували це як заклик до інтеграції економіки та інтернету. Відповідно до п’ятирічного плану по інформатизації країни, до 2020 року Китай повинен буде розширити транзакції в галузі електронної комерції на більш ніж 38 трильйонів юанів ($5,5 трильйонів), що на 16 трильйонів більше, ніж було в 2015 році. Однак, разом з ростом електронної комерції зростає і число випадків шахрайства та крадіжки в інтернеті.
Новий закон, затверджений вищим законодавчим органом ще в листопаді, спрямований на боротьбу з торгівлею підробленими і забороненими товарами через інтернет. А з метою захисту конфіденційності він забороняє інтернет-провайдерам збирати про користувачів інформацію, яка не є необхідною для надання послуг. Провайдери зобов’язані поводитися з наданою їм інформацією відповідно до законів і угод.
Більше того, користувачі отримують право просити провайдерів про видалення особистої інформації, якщо нею зловживають.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас