У США створили суперантибіотик нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США створили суперантибіотик нового покоління

Технології&Авто
1772
Вчені з Інституту Скріппса в США поліпшили антибіотик ванкоміцин. Тепер він здатний боротися з супербактеріями.
Дослідники під керівництвом хіміка Дейла Богера виявили спосіб структурно модифікувати ванкоміцин, зробивши ці ліки ще більш потужними.
Зокрема, хіміки Інституту Скріппса змогли отримали третю модифікацію ванкоміцину, яка змінює проникність клітинної стінки бактерій. За словами Дейла Богера, використання відразу трьох модифікацій антибіотика в одному ліки підвищує ефективність антибіотика в тисячу разів.
“Це збільшує довговічність антибіотика. Бактерії просто не можуть працювати одночасно, щоб знайти спосіб боротьби проти трьох незалежних механізмів дії. Навіть якщо вони не знайшли вирішення однієї з проблем, бактерії все одно будуть вбиті двома іншими”, – підкреслив Дейл Богер.
Зазначимо, що молекула нового антибіотика була у 25 тисяч разів ефективніше, ніж молекула простого ванкоміцину. При цьому вона придушувала розмноження і вбивала навіть тих мікробів, які виробили повну стійкість до ванкоміцину першого покоління. Антибіотик не втратив своєї сили навіть через 50 спроб розмножити мікробів в його присутності.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас