Гройсман висловився щодо роботи Податкової міліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман висловився щодо роботи Податкової міліції

Казна та Політика
1152
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман допускає тимчасове відновлення роботи Податкової міліції.
Про це він повідомив в ході засідання Верховної Ради.
“Наше завдання – створювати інструменти для захисту бізнесу. Ці контролери (податкові) перетворилися на рекетирів, і ми повинні дати відповідь тут, в парламенті. Я б дуже просив, щоб ми зібралися на наступному пленарному тижні і дали відповідь: якщо відновлення (роботи податкової міліції ), то на який термін відновлення. Не може це бути нескінченна система тиску на бізнес. Наше завдання зробити систему прозорою і ефективною”, – сказав він.
При цьому Гройсман заявив, що підтримує створення Служби фінансових розслідувань.
“Те, що сталося, то сталося. Нам потрібно це виправляти. Ми можемо відновити роботу Податкової міліції і залишити, як було раніше. Але можна зробити більш прогресивний крок і створити службу фінрозслідувань, яка буде якісною службою”, – додав він.
Як повідомлялося, в кінці 2016 року через технічну помилку Рада фактично оголосила Податкову міліцію поза законом з 1 січня 2017 року. У зв’язку з цим Міністерство фінансів підготувало законопроект про створення Фінансової поліції.
У відповідь на це комітет Ради з питань податкової та митної політики ініціював усунення технічної неточності роботи Податкової міліції, зареєструвавши законопроект №0940.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас