Чи варто українцям чекати "горящих" путівок на Новий рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи варто українцям чекати "горящих" путівок на Новий рік

Особисті фінанси
1418
Українські туроператори не втрачають надії відправити наших громадян за кордон на нинішні новорічні канікули. Вони значно збільшили пропозицію, особливо в морському відпочинку.
Новорічні маршрути
Причини для оптимізму у турфірм є. Загалом цієї осені продажі йдуть значно активніші, ніж торік. Як розповів директор мережі “Поїхали з нами” Олег Кулик, левову частку, близько 60%, займають продажі турів до Єгипту.
“Туреччина теж популярна, хороші готелі дають можливість комфортно відпочити в будь-яку погоду. Тури в цю країну утримують 7-8%, як на морські курорти, так і в Стамбул. І це без урахування курортників, які організовують собі тури самі, а таких чимало, адже на турецькому напрямі збільшилася пропозиція авіаперельотів”, — зазначив Кулик.
Курорти ОАЕ вибирають 6-7%, а Шрі-Ланки — 3-4% українців. Європейські країни — Австрія, Чехія, Польща, Німеччина, Італія — разом дають близько 10%.
“Маються на увазі і автобусні, і авіатури, і екскурсійний туризм, і гірськолижний”, — пояснив Кулик.
Таїланд, Індія, Іспанія займають до 1,5% продажів, Кіпр і Ізраїль — по 1%.
Ціни на зарубіжний новорічний відпочинок, як стверджують туроператори, за рік змінилися мало (в валюті). А ось поведінка наших співгромадян — досить серйозно.
“Повернулося раннє бронювання, особливо на європейському напрямку. У нас були продажі новорічних автобусних турів на початку вересня, а в жовтні ми вже могли гарантувати, що вони відбудуться. Це особливість автобусних турів — якщо вони не наповнюються, їх просто скасовують”, — пояснив провідний менеджер “Феєрії мандрів” Тарас Чернов.
Звичайні автобусні екскурсійні тури компанії на дві ночі (Угорщина, Польща, Чехія) коштують від 99 євро, але новорічна програма довша, на три ночі, тому ціна починається від 129 євро.
“Є й довші маршрути. Щоб зустріти Новий рік в Амстердамі чи Парижі, можна скористатись автобусним туром зі Львова. Подорож триватиме дев’ять днів, ціна від 499 євро, розміщення в чотиризірковому готелі. Але, до речі, в минулому році подібна група жила в п’яти зірках. В Амстердамі нам не вдалося тоді знайти гідного розміщення, тому було заброньовано п’ятизірковий готель у Гаазі. Навіть цікавіше вийшло, чого варта тільки поїздка на трамваї до Північного моря”, — зазначив Чернов.
Чи будуть свята “горіти”
Щоправда, Олег Кулик зазначив, що такий тренд, як повернення раннього бронювання, характерний тільки для країн, де необхідне оформлення віз. А от придбання турів на морі наші громадяни відкладають до грудня. Причина — занадто великий розрив у цінах на новорічні тури і аналогічні з датами в листопаді – на початку грудня.
“На мою думку, оператори дещо переоцінили зростання попиту, і всі напрямки “горять”. Можна зараз на тиждень і в Індію полетіти за $200, і за ту ж ціну в Єгипет або Емірати”, — говорить Олег Кулик.
Для порівняння, аналогічні новорічні тури коштують у кілька разів більше.
“Сьогодні бронювали на Новий рік у Єгипті тризірковий готель, $450 за сингл, або ось купили тур на чотирьох осіб за $2 тис., тобто $500 на одного”, — наводить приклади Кулик.
Втім, оператори упевнені в успішності єгипетського напрямку в цьому сезоні.
“Кількість чартерів на ринку збільшили вдвічі, а наша компанія в 2,5 рази. Більше того, бачачи попит, ми додали буквально днями ще дві частоти, і зараз у розкладі 10 рейсів в Хургаду і 20 в Шарм-еш-Шейх, ми відправляємо 6,5 тис. туристів за тиждень”, — розповів комерційний директор Join UP Олександр Альба.
При цьому він визнав, що зараз цілком можливо придбати тур за $200-300.
“На кінець листопада-початок грудня з датами повернення до 25 грудня — це реально. Але на Новий рік ціни будуть високими. Для порівняння: тур з тим же готелем в листопаді коштує $300, на Новий рік – $750”, — навів приклад Альба.
Найдешевший варіант, який він бачить серед пропозицій готелів з датою заїзду 30 грудня — $477.
Хороший варіант 4 зірки — $560-600 з людини за тиждень, п’ять зірок — $700-750”, – говорить Олександр Альба.
У “Феєрії мандрів” пропонують на Новий рік два тури — в йорданську Акабу ($500) і єгипетську Марса-Алам ($550).
“Тури по схемі все включено, але за новорічну вечерю треба буде доплатити від $50 до 100, в залежності від готелю”, — повідомив Тарас Чернов.
Порівняно з минулим сезоном, ціни на Новий рік залишилися на тому ж рівні.
“Хоча готелі трішки знизили свої ставки, але є тенденція до зростання цін на авіапальне, звідси — середні ціни на Єгипет навіть трохи, на кілька відсотків зросли”, — говорить Альба.
Він переконаний, що попит на зимовий відпочинок буде хорошим і всі чартери відлетять заповненими. Тим більше ця осінь принесла несподіваний сюрприз.
“На наших рейсах зростає кількість білорусів. У листопаді — втричі порівняно з жовтнем! Що стосується росіян, то вони добираються до Єгипту самостійно. Їх небагато, але завдяки рейсам Turkish Airlines і Pegasus, які відкрили рейси в Хургаду та Шарм-еш-Шейх, у них є тепер така можливість”, — зазначив Альба.
Не всі експерти поділяють його оптимізм. “Бронювати Єгипет активно почнуть з середини грудня. І всі будуть до останнього сподіватися зловити нижчу ціну. Ймовірність “гарячих” новорічних турів не така вже й маленька”, — вважає Олег Кулик.
Оксана Гришина
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас