Приватні клініки в Україні активно підвищують ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватні клініки в Україні активно підвищують ціни

Особисті фінанси
1193
Лікуватися в приватних клініках України стає все дорожче – ціни за останні кілька місяців зросли приблизно на 10-20%, в залежності від спеціалізації медустанови. Після різкої девальвації гривні, в першу чергу, подорожчали ті послуги, в яких висока частка імпортної складової, пояснюють експерти.
“Медичні послуги, в яких більшу частину собівартості становить робота (консультації, діагностика, оперативні втручання), зростають в ціні з певною затримкою. Тому навіть у разі стабільності курсу гривні ми можемо очікувати продовження тенденції подорожчання медичних послуг”, – зазначив заступник директора компанії “МедЕксперт” Вадим Зукін.
Зростання цінників підтвердили і в самих медустановах. Хоча є і клініки, які не дочекалися збільшення потоку пацієнтів. Як зазначив директор з розвитку клініки “НоуХауМед” Олександр Шевченко, незважаючи на те, що вони знизили свої розцінки до 30%, клієнтів у них більше не стало. “Основна складність – це різке зниження кількості пацієнтів. А ті, хто звертається, більше цікавляться з питань діагностики імунітету. Основне – це отримати вичерпну консультацію і схему лікування захворювання”, – розповів Шевченко.
Проте, в приватних клініках продовжують стверджувати, що вони кращі за державні, адже вимоги до них, як з боку пацієнтів, так і з боку контролюючих органів – вищі. “Ті порушення або невідповідності стандартам, за які приватну клініку можуть закрити, у державній – звичайна справа”, – запевнила Дехтяр.
З огляду на, що якісне обладнання в основному імпортне, це, природно, веде до його подорожчання. Теоретично, медпослуги не обкладаються податком, і при купівлі обладнання з ПДВ держава має повертати гроші. Але на практиці повернення податку відбувається рідко і з величезними труднощами.
Деякі категорії лікарів в державному секторі на хабарах заробляють суми, які і не снилися приватникам.
Наприклад, дохід гінеколога або хірурга у великій державній лікарні часто непорівнянний з тією ставкою, яку готові пропонувати приватні медичні установи.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас