ТОП-11 найбільш високоосвічених країн світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-11 найбільш високоосвічених країн світу

Світ
4623
Неприбуткова організація Всесвітній економічний форум [World Economic Forum] у своєму щорічному Глобальному звіті про конкуренцію надала рейтинг найбільш високоосвічених країн світу.
Всесвітній економічний форум склав рейтинг виходячи з низки об’єктивних і суб’єктивних показників.
Кожній країні нараховувались бали від одного до семи виходячи з таких показників, який відсоток населення отримав університетську або еквівалентну освіту (наприклад, у медичному коледжі).
Крім того, на бали впливали відповіді керівників підприємств з кожної країни на п’ять запитань, включаючи “Наскільки система освіти у вашій країні відповідає потребам конкурентоспроможної економіки?” і “Якими є обсяги інвестицій у підготовку та підвищення кваліфікації працівників у Вашій країні?” Нижче наведено 11 перших місць рейтингу.
ТОП-11 найбільш високоосвічених країн світу
11. Ісландія
Кількість балів: 5.9
(1 – найнижчий рівень освіти; 7 – найвищий)
Ця маленька країна на Півночі Європи має населення всього у 330 000 тисяч осіб. Попри своє високе місце у світовому рейтингу, на систему освіти вона витрачає найменше з країн Північної Європи.
10. Нова Зеландія
Кількість балів: 5.9
Нова Зеландія регулярно займає чільні позиції у світових рейтингах систем освіти. Міністерство освіти країни провадить інноваційну політику: У вересні уряд оприлюднив плани із запровадження освітніх курсів онлайн, відвідання яких не обмежується певними днями тижня.
9. Австралія
Кількість балів: 5.9
Австралія – високоосвічена країна, яка характеризується великою часткою осіб з вищою освітою серед населення. Сорок три відсотки дорослих навчалися у вищих навчальних закладах після закінчення школи – вищі показники мають лише Канада, Японія, Ізраїль, Корея, США та Великобританія.
ТОП-11 найбільш високоосвічених країн світу
8. Сполучені Штати Америки
Кількість балів: 5.9
Велика частка дорослих людей в США (43%) мають університетську освіту. Це – п’ятий найвищий показник серед держав-членів Організації економічного співробітництва та розвитку, міжурядової групи з 34 розвинених країн.
7. Норвегія
Кількість балів: 5.9
Норвегія має високий рівень оподаткування і відзначається великим обсягом інвестицій в освіту. Країна витрачає приблизно 11 000 фунтів стерлінгів (14 000 доларів США) на одну особу, на шляху від початкової до вищої освіти. Це – третій найвищий показник серед держав-членів Організації економічного співробітництва та розвитку.
6. Данія
Кількість балів: 5.9
Данія з-поміж держав-членів Організації економічного співробітництва та розвитку витрачає на освіту найбільше. 7,9% валового внутрішнього продукту країни витрачається на навчальні заклади. Це – головний пріоритет країни, однієї з небагатьох, де витрати на освіту фактично зросли під час фінансової кризи 2008-2010 років.
ТОП-11 найбільш високоосвічених країн світу
5. Бельгія
Кількість балів: 6.0
Вища освіта себе виправдовує: Рівень безробіття серед осіб з вищою освітою становить усього 3%. Рівень безробіття серед осіб з усіма іншими рівнями освіти також є нижчим за середньоєвропейські показники.
Викладацька діяльність у цій країні є високооплачуваною професією.
Заробітна платня викладача в середньому становить 57 000 фунтів стерлінгів (74 000 доларів США), і коригується з огляду на купівельну здатність. Середній розмір заробітньої платні викладача серед держав-членів Організації економічного співробітництва та розвитку становить 39 000 фунтів стерлінгів (52 000 доларів США).
4. Швейцарія
Кількість балів: 6.0
Абсолютна більшість населення Швейцарії здобула повну вищу освіту: 86% серед осіб віком від 25 до 64 років. Країна витрачає багато коштів на освіту: у середньому 12 500 фунтів стерлінгів (16 000 доларів США) на одного студента за рік, у порівнянні з середньоєвропейським показником у 7 500 фунтів стерлінгів (9 500 доларів США).
ТОП-11 найбільш високоосвічених країн світу
3. Нідерланди
Кількість балів: 6.1
Нідерланди мають високий рейтинг у багатьох галузях освіти. Третина населення Нідерландів віком від 25 до 64 років має університетську освіту.
Це – значно більший за середній показник у державах-членах Організації економічного співробітництва та розвитку, який становить 24%.
2. Фінляндія
Кількість балів: 6.2
Система освіти Фінляндії визнана у всьому світі, особливо після виходу документального фільму “Чекаючи на супермена” (Waiting for Superman), в якому вона порівнювалась з системою освіти США і була визнаною кращою.
Викладачі обираються з-поміж 10% випускників країни і повинні обов’язково мати диплом магістра.
ТОП-11 найбільш високоосвічених країн світу
1. Сінгапур
Кількість балів: 6.3
Система освіти Сінгапуру вважається найкращою у світі, але за інтенсивність та суворість навчального процесу її ще називають “скороваркою”. Система шкільної освіти Сінгапуру часто посідає перші місця у рейтингах з навчання математиці та точним наукам.
Thomas Colson, Businessinsider
Переклад здійснено за підтримки бюро перекладів “Антей”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас