Китайці полюбили Карпати. Як змінилися ціни на зимовий відпочинок 2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці полюбили Карпати. Як змінилися ціни на зимовий відпочинок 2016

Особисті фінанси
2454
Українці вже бронюють зимовий відпочинок. Ціни в Карпатах в цьому році зросли на 30-40% через комуналку і попит, подорожчали і закордонні тури через курс валюти. Експерти кажуть, найбільш бюджетним залишається Єгипет, оскільки сюди досі побоюються їздити росіяни, і готелі пропонують великі знижки.
Буковель розкупили в липні
Ціни на відпочинок на гірськолижних курортах Європи зросли як мінімум на 10% через курс валюти. Проте українців це не зупиняє. «Вже активно запитують новорічний відпочинок. З гірськолижних курортів у Європі в основному йдуть Словаччина, Польща, Болгарія. З більш дорогих напрямків — Швейцарія, Австрія. Незважаючи на те що ціни стрибнули через курс валюти, європейські напрямки купують і роблять це завчасно. Український Буковель все одно за ціною не буде дешевше від Закопане чи болгарського Банско», — кажуть у TPG.
До речі, ціни на Буковель, порівняно з минулим роком, зросли на 40%, але попит від цього не впав. Вільних номерів на новорічний період вже майже не залишилося через… іноземців. «Дуже багато литовців, білорусів, чекаємо на гостей з Польщі, Молдови, Туреччини. Іноземці вже забронювали не менше 25%. Є навіть туристи з Китаю, Бангладешу. Активно почали купувати номери ще з липня, в основному це стосується великих апартаментів», — розповіла Марина Румежак, менеджер туристичного відділу ГК «Буковель».
Двомісний номер економ-класу зі сніданком на двох з 29 грудня по 4 січня коштуватиме там від 10 до 14 тис. грн. Керівник Центру розвитку туризму України Володимир Царук пояснює, що в Карпатах ціни сильно залежать від комуналки. «Якщо тарифи піднялися на 40%, то, відповідно, зросли і ціни на відпочинок», — сказав нам Царук.
Подорожчали і бази відпочинку в Славському. «Багато дорогих номерів вже викуплені, хоча ціни там, порівняно з минулим роком, зросли на 30%. Більш дешеві бази поки продаються на 10-15% дорожче, там розписана десь третина номерів. Але ось зараз на них вже з’явився попит, адже багато досвідчених лижників знають, що у грудні вони вже нічого дешевого не знайдуть», — сказала менеджер агентства «Славське» Оксана Чорна, яке продає номери у десятки баз відпочинку.
Ціни на відпочинок у Єгипті
Найдоступніший в цьому році Єгипет. На думку Царука, він буде займати 40-50% продажів за кордон. «Поки ще росіяни туди їдуть неохоче, тому ціни для нас будуть минулорічними. Що стосується інших країн, то експерти говорять про подорожчання на 20-30%.
«Якщо минулою осені курс долара був 20-22 грн, а зараз 25 грн, то, відповідно, зростуть і ціни в гривнях. Але екзотичні країни також зросли і в валюті. Наприклад, подорожчав Занзібар: торік він був до $1000 на людину за тиждень, а тепер його купують за $1600-2000», — розповіла менеджер агентства «Еко-тур» Вікторія Соболєва. Подорожчали через перельоти також Шрі-Ланка і Гоа — приблизно на 10%.
Марія Разенкова
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас