Скільки заощадило світлодіодне освітлення в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заощадило світлодіодне освітлення в Україні

Казна та Політика
3408
Програма впровадження світлодіодного освітлення на 85 об’єктах, яка була здійснена в Україні в 2009-2014 роках за рахунок державного фінансування, дозволила заощадити 80,6 млн кВт-год електроенергії і станом на 1 вересня окупилася на 88%. Про це під час прес-конференції, присвяченій переходу на світлодіодне освітлення, повідомив глава Асоціації виробників світлодіодної техніки України Віктор Сорокін, передає УНІАН.
“Програма стартувала в 2009 році і завершилася в лютому 2014 року. За цей час світлодіодним освітленням були обладнані 85 об’єктів. Від початку роботи такого освітлення і до 1 вересня 2016 року економія становила 80,6 млн кВт-год. В грошовому вираженні економія вже становить 180 млн грн, при тому що вся програма коштувала 204 млн грн”, – сказав Сорокін, зазначивши, що таким чином програма майже окупилася (на 88%).
За інформацією глави асоціації, під час виконання програми були використані світлодіодні лампочки українського виробництва, які були встановлені на дорогах і соціальних об’єктах.
“За цей час ми поставили світлодіодні лампи на соціально значущих об’єктах, таких як гімназії, університети, лікарня “Охматдит”, установи Державної пенітенціарної служби, автостради в великих містах (Київ, Донецьк, Харків і Тернопіль), а також ми встановили світлодіодне освітлення на 6 станціях Київського метрополітену”, – сказав Сорокін.
Раніше повідомлялося, що в 2009-2014 роках держава профінансувала заміну лампочок розжарювання на світлодіодні лампочки з метою зниження споживання електроенергії та збільшення терміну служби приладів освітлення. Після лютого 2014 року держава припинила підтримку впровадження світлодіодних приладів освітлення.
За даними Асоціації виробників світлодіодної техніки, на сьогодні світлодіодна лампа економніша за лампу розжарювання мінімум в 10 разів, а термін служби такої лампи в 50 разів перевищує термін служби лампи розжарювання і становить близько 10 років (у разі використання в домогосподарствах).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас