Найбагатша людина Індії запропонує безкоштовний 4G-інтернет своїм співвітчизникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатша людина Індії запропонує безкоштовний 4G-інтернет своїм співвітчизникам

Світ
922
Як повідомляє джерело, індійський бізнесмен і найбагатша людина в Індії Мукеш Амбані вклав $20 млрд в будівництво мережі 4G, яка покриє 80% території країни і забезпечить сотні мільйонів індійців голосовими дзвінками і високошвидкісним мобільним інтернетом. Офіційний запуск мережі відбувся в минулий понеділок, 5 вересня, власник мережі – оператор мобільного зв’язку Reliance Jio..
Як стверджується, до кінця грудня мобільний інтернет для абонентів Jio буде безкоштовним. Про це було оголошено на нещодавніх річних зборах акціонерів Reliance Industries Ltd. Потім компанія запустить близько десятка тарифних планів на будь-який гаманець. Мінімальний розмір щомісячної плати становитиме близько 149 індійських рупій (трохи більше $2) за 0,3 ГБ трафіку, максимальний – 4999 рупій ($75) за 75 ГБ плюс 150 ГБ в Wi-Fi мережах і необмежений доступ до мереж 4G в нічний час.
Зараз доступ в інтернет є тільки у п’ятої частини населення Індії, що становить близько 1,3 млрд осіб (дані на серпень 2016). У країні є кілька публічних мереж Wi-Fi, тоді як для забезпечення широкосмугового доступу необхідна відповідна інфраструктура, яка рідко зустрічається в трущобах і яка відсутня взагалі в сільській місцевості. Мукеш Амбані впевнений, що йому вдасться переламати ситуацію кардинальним чином.
Амбані вклав мільярди доларів в будівництво 100 тис. станцій стільникового зв’язку по всій території Індії. За його словами, Jio вже покриває 18 тис. міст і понад 200 тис. сіл, а до кінця березня 2017 року послугами компанії зможуть користуватися 90% індійського населення.
Створення національної мережі 4G з нуля – ризикове підприємство для Амбані, який покинув телеком-ринок країни 15 років тому через розбіжності з братом Анілом Амбані, який контролює Reliance Communications. Останнім часом їхні відносини налагодилися, і Jio зможе використовувати радіочастоти Reliance Communications.
Конкуруючі оператори вже відреагували на запуск Jio. Як повідомляється, Airtel знизив ціни на 3G і 4G в середньому на 80%, а індійський підрозділ Vodafone збільшив обсяг пакетних даних приблизно на 70%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас