Ціни на послуги та розваги в Одесі помітно зросли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на послуги та розваги в Одесі помітно зросли

Особисті фінанси
2832
Одеса перетнула курортний екватор з тисячами туристів, незважаючи на солідне зростання цін порівняно з минулим роком. Цього року подорожчало все, особливо в прибережній зоні — від шезлонгів і парасольок до тараньки. А деякі послуги, прямо-таки, шокували своєю дорожнечею.
Плата за пляжний набір (шезлонг, матрац, парасолька) в Одесі коливаються в межах 100 гривень на популярних пляжах. На пляжі «Ібіца» такий же набір обійдеться в 120 грн, правда, за ці гроші ще можна поплавати в басейні, а відправити дитину на дитячий майданчик. Шокували ціни на відпочинок в нещодавно відритому аквапарку на головній алеї Аркадії. Щоб орендувати там бунгало в VIP-зоні з дев’ятої ранку і до сьомої вечора, потрібно заплатити 1800 гривень. А просто погратися з 9:00 до 19:00 на морських гірках в будні коштуватиме 400 гривень дорослому і 250 гривень дитині (на півдня — трохи дешевше).
З’ЯВИЛИСЯ «КИТИ»
Пляжні бізнесмени ґрунтовно попрацювали над асортиментом розваг на воді. Крім звичного «банана» та скутера, з’явилися «кит», каяк, флайборд і навіть «бетмен». Все це — різновиди засобів і плавзасобів, на яких відпочиваючі забавляються на воді. Так, покататися на звичайному «банані» або «киті» коштує 70 гривень з людини, водний велосипед обійдеться в 200 гривень на годину, а водні лижі або гідроцикл — 300 гривень за п’ять хвилин катання. А екстремали повинні будуть викласти 800 гривень за 15 хвилин «ширяння» на флайборді.
ПЕРЕКУСИТИ БІЛЯ МОРЯ
Узбережжя всіяне різноманітними кафе і точками продажу їжі та напоїв. Але ціни на продукти біля моря значно відрізняються від звичних магазинних. Шаурма в цьому році стартує з 45 гривень, а хот-дог коштуватиме 35-40 гривень. Цінники на сосиски в тісті, слойки з начинками коливаються від 15 до 25 грн. Як і в минулі роки, по місцях відпочинку курсують рознощики їжі. У них качан вареної кукурудзи коштує від 15 до 20 гривень, стакан креветок — 25 грн, а лящ в’ялений доходить до 70 гривень за тушку. Малюків можна порадувати морозивом. Кулька «фірмового» пломбіру з масою смаків в асортименті обійдеться приблизно в 20 грн за 50 грам. Солодка вата теж коштує 20 гривень.
ЕКОНОМНІ ТУРИСТИ
Незважаючи на високі ціни, Одеса в цьому сезоні прийняла безліч гостей, які знайшли можливість обійти дорожнечу. Хто економить на платних пляжах і засмагає на муніципальних, а декотрі купують продукти на ринках і економлять на їжі.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас