Наливайченко домігся в суді розслідування по офшорах представників влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наливайченко домігся в суді розслідування по офшорах представників влади

Казна та Політика
649
Печерський районний суд зобов’язав Генеральну прокуратуру зареєструвати заяву колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка від 16 травня 2016 року про можливу причетність Ігоря Кононенка до відмивання грошей через офшори.
Про це Наливайченко повідомив у своєму фейсбуці.
“Не дивлячись на бездіяльність і зволікання української Феміди, нам з командою вдалося домогтися рішення суду, який зобов’язав Генеральну прокуратуру почати розслідування причетності високопоставлених представників влади до бізнес-діяльності, в тому числі використання ними для цього офшорів. Майже рік ГПУ уникала законних дій з перевірки наданих їй фактів, не вносячи дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тепер, згідно з прийнятим судом рішенням, яке пропонується вашій увазі, ГПУ зобов’язана зареєструвати мою заяву і внести в ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення”, – написав Наливайченко.
Заява колишнього голови СБУ пов’язана з діяльністю офшорної компанії Intraco Management Ltd з Британських Віргінських островів і пов’язаних з нею кіпрських компаній Kitromi Limited i Vincenz Limited.
Нагадаємо, раніше в ЗМІ публікувалася інформація, що Intraco оплачувала відпочинок і навчання за кордоном дочки нардепа від БПП Ігоря Кононенка, а також перельоти чартерами Петра Порошенка, вже коли той став президентом. Крім того, є дані про те, що фірма купувала пальне восени 2014 -го в дочірньої компанії російського “Газпрому”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас