34% українців не знають, скільки платять податків (дослідження, інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

34% українців не знають, скільки платять податків (дослідження, інфографіка)

Особисті фінанси
2197
Майже половина українців впевнені, що платять податків менше 30%, в той час як сукупне податкове навантаження на зарплату середнього українця становить 41,5%.
Про це йдеться в дослідженні “Сприйняття українців ситуації в сфері оподаткування”, яке представили на прес-конференції в Києві Українське товариство економічних свобод (УТЕС) спільно з дослідницьким агентством IFAK.
34% українців не знають, скільки платять податків (дослідження, інфографіка)
“48% опитаних українців упевнені, що платять податків менше 30%, в той час як сукупне податкове навантаження на зарплату середнього українця становить 41,5% Тобто, він віддає державі майже половину всіх зароблених грошей”, – йдеться в дослідженні.
При цьому 34% респондентів взагалі не змогли відповісти, скільки податків платять.
“В Україні не знають, яке є податкове навантаження. У свідомості українців податкове навантаження в рази менше, ніж воно є насправді. В Україні вважається, що навантаження близько до 10%, що в 4 рази менше, ніж воно є зараз”, – сказав голова українського товариства економічних свобод (Скеля) Мар’ян Заблоцький.
34% українців не знають, скільки платять податків (дослідження, інфографіка)
За його словами, в цілому, якщо українці виступають за підвищення пенсій і соціальних виплат, то це до того моменту, поки їх не попросять за це заплатити.
“На превеликий жаль, популізм у нас існує завдяки тому, що українці не бачать, не відчувають, що вони дійсно є платниками податків”, – зазначив Заблоцький.
За даними УТЕС і IFAK, тільки 8% опитаних вважають, що ставка понад 20% є справедливою, а на думку 16% українців, було б справедливим взагалі не платити податків з зарплат.
Найбільш популярною відповіддю було 6-10%.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас