У парках Києва піднявся попит на приватні шашличні: Скільки коштує "пошашличити" (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парках Києва піднявся попит на приватні шашличні: Скільки коштує "пошашличити" (інфографіка)

Особисті фінанси
1861
Забронювати на 1 травня альтанку або навіть маленький столик з мангалом практично нереально, притому що заплатити доведеться 600-900 грн за пікнік.
У Києві та його околицях обладнано 38 пікнік-зон (див. Інфографіку), де можна, не турбуючись про штрафи, розводити багаття і смажити продукти на мангалі.
«Це карта міських і приміських лісів. Лісничі облаштували всі зони. Там є альтанки, столи, лави, навіс; мінералізована смуга навколо цієї зони, щоб не поширювався вогонь. Обов’язково виділено місце для смаження шашликів або мангал. Все надається безкоштовно», – каже речник «Київзеленбуду» Наталія Грушко.
Правда, як з’ясували журналісти, розраховувати, що вам вдасться зайняти комфортне містечко, не доводиться. Адже ніякої броні в цих зонах немає. «Хто перший приїхав, той і користується обладнаними місцями, – розповідають нам в пікнік-зоні «Конча-Заспа» на Столичному шосе. – Зате платити ні за що не треба ».
Однак на броні активно заробляють в так званих приватних шашличних. Як порахували журналісти, за 10 днів травневих свят і вихідних вони легко зможуть підняти по 200 тис.грн – не менше 20 тис. грн в день. Працюють тільки по передоплаті: щоб застовпити місце, потрібно приїхати особисто і внести готівкою всю суму.
У Парку партизанської слави, наприклад, в п’ятницю і в вихідні оренда найдешевшої альтанки на 10 осіб коштує 350 грн, а найбільшої, на 30 осіб, обходиться в 900 грн. Є, правда, і економваріант: столик метр на метр з мангалом і вісьмома стільчиками можна орендувати за 250 грн.
Якщо не брати з собою все необхідне, то там також запропонують додатковий сервіс: дрова (40 грн за в’язку, в магазинах – вдвічі дешевше), вугілля (45 грн), пиво, а також прокат дитячих батутів (20 грн за 15 хвилин) і інших атракціонів.
Найцікавіше, що в мерії запевняють: не давали жодних дозволів на такі приватні зони і вони нічого не платять у міську казну. Як сказав радник мера з благоустрою Дмитро Білоцерківець, дозвіл на розміщення альтанок і мангалів надається тим підприємцям, у яких є детальний план проекту організації зони відпочинку в парку.
«Дозвіл погоджується в Міністерстві екології. Якщо таких документів немає, то все альтанки є незаконно встановленими. Скажімо, в парку «Партизанської слави» все незаконно. У підприємців немає дозволу. До слова, за те, що діється в парку, несе відповідальність балансоутримувач. У цьому випадку – це Управління зелених насаджень району. Вони поставлені до відома і повинні ініціювати демонтаж. Якщо балансоутримувач не справлятиметься зі своїми обов’язками, то будемо ініціювати питання звільнення керівництва », – сказав нам Білоцерківець.
В адміністрації парку нам теж підтвердили, що не мають відношення до шашличної. «Ми відповідаємо тільки за атракціони», – сказали нам. Правда, в інших випадках приватники законні. Директор Національного парку «Голосіївський» Борис Дробот розповів, що шашличники на озері Дідорівка – хороше фінансове підмога для парку.
«Там працює ПП, яке платить фіксовану суму. Завдяки комерційним взаємодій з підприємцями Нацпарк заробив близько 500 тис. Грн з 2007 року. Плюс прибирання території і забезпечення плати за інтернет, електрику, канцтовари, паливо. Всього таких підприємців у нас близько 10 », – повідомив Дробот.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас