Opera вбудувала в браузер безкоштовний VPN-клієнт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Opera вбудувала в браузер безкоштовний VPN-клієнт

Технології&Авто
1146
Компанія Opera представила сьогодні нову версію браузера для розробників з інтегрованим безкоштовним VPN-клієнтом з безлімітним споживанням даних.
VPN – віртуальна приватна мережа, що дозволяє виходити в Інтернет з більшим ступенем конфіденційності. Технологія надає можливість відвідувати сайти, доступ до яких обмежений в тому чи іншому регіоні, а також надійно захищає користувача при знаходженні в громадському Wi-Fi.
Opera зазначає, що зазвичай в браузерах для персональних комп’ютерів VPN-сервіси представлені лише у вигляді розширень, більшість з яких працюють по платній підписаний моделі або ж пропонують обмежене споживання даних. У браузері Opera клієнт VPN є безкоштовним, а споживання трафіку – безлімітним.
Засоби VPN в браузері Opera використовують 256-бітове шифрування. Щоб активувати відповідну систему, необхідно клікнути меню «O», вибрати пункт «Налаштування» і включити безкоштовний VPN. Після цього в адресному рядку браузера з’явиться іконка, в якій користувач може бачити і змінювати своє місце розташування, дізнаватися чи відображається його IP і переглядати, скільки даних було передано через сервери VPN.
Серед основних можливостей VPN-інструменту можна виділити наступні функції:
- Приховати IP-адреса – браузер замінить IP-адреса користувача на віртуальний IP-адреса, щоб було складніше встановити його місце розташування і визначити комп’ютер. Завдяки цьому, користувачі можуть анонімно виходити в Інтернет;
- Розблокувати файрвол і веб-сайти – в багатьох країнах, а також досить часто в школах і офісах блокують онлайн-сервіси відеострімінга, соціальні мережі та інші сервіси. Використовуючи VPN, можна отримати доступ до свого улюбленого контенту, де б не перебував користувач;
- Безпека в громадському Wi-Fi – кожен раз, підключаючись до публічного Wi-Fi, користувач стає вразливим для потенційних зловмисників, які можуть досить легко отримати доступ до персональних даних. Завдяки VPN, значно підвищується рівень захищеності персональної інформації.
У ПК-версії браузера Opera для розробників можна вибрати одну з трьох віртуальних локацій: США, Канада і Німеччина. У стабільній версії браузера буде додано більше варіантів можливого розташування.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас