Порошенко "завернув" закон про фінансування ПТУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко "завернув" закон про фінансування ПТУ

Казна та Політика
1149
Президент України Петро Порошенко не підписав прийнятий Верховною Радою закон про фінансування закладів професійно-технічної освіти за рахунок державного бюджету і запропонував відхилити його.
Про це повідомляється на сайті парламенту.
Зокрема зазначено, що 18 березня документ “повернуто з пропозиціями Президента”, а 21 березня спрямований до профільного комітету.
Як повідомлялося, в прийнятому законі передбачається надання з Державного бюджету місцевим бюджетам субвенції на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах на суму 997,9 млн гривень, зменшивши на цю ж суму розмір стабілізаційної дотації і встановивши розподіл зазначеної субвенції між обласними бюджетами, бюджетом міста та бюджетами міст обласного значення – обласними центрами.
У пропозиціях Президента зазначається, що Порошенко не може погодитися із запропонованим способом вирішення проблеми фінансування закладів професійно-технічної освіти та пропонує закон України “Про внесення змін до закону України” Про Державний бюджет України на 2016 рік “в частині фінансування професійно-технічної освіти” відхилити.
Відзначається, що передбачені законом зміни в умовах непідготовленості місцевого і центрального рівнів до нової моделі фінансування професійної освіти, незавершеності реформи в цій сфері, а також в разі відмови місцевих бюджетів здійснювати відповідне фінансування, створюють ризик перекладання фінансування потреб зазначених навчальних закладів в повному обсязі на Держбюджет України.
“За інформацією Міністерства фінансів України, потреба у фінансуванні професійно-технічних та інших навчальних закладів становить близько 5,8 млрд гривень, однак законом України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” видатки на фінансування професійно-технічних навчальних закладів не передбачені, а місцевими бюджетами на ці цілі передбачено 4 млрд гривень”, – йдеться в пропозиціях Президента.
Порошенко також не підписав пов’язаний з попереднім закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України в частині фінансування професійно-технічної освіти”.
Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України в частині фінансування професійно-технічної освіти” 4 лютого.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас