До 2025 року практично кожен новий автомобіль в США буде оснащуватися автоматичною системою екстреного гальмування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2025 року практично кожен новий автомобіль в США буде оснащуватися автоматичною системою екстреного гальмування

Технології&Авто
390
До 2025 року практично кожен новий автомобіль в США буде оснащуватися автоматичною системою екстреного гальмування.
Ця технологія стане стандартом в результаті домовленостей між 20 автовиробниками, Національним управлінням безпекою руху на трасах і Страховим інститутом дорожньої безпеки.
В основі автоматичної системи екстреного гальмування використовуються датчики, радари, лазери і камери, за допомогою яких комп’ютер в машині визначає, чи існує ризик негайного зіткнення з іншим авто або перешкодою. Якщо автоматика при цьому «бачить», що водій повільно реагує на небезпеку, вона сама починає екстрене гальмування.
У список 20 автовиробників, які взяли на себе зобов’язання впровадити цю технологію, входять:
     Audi BMW FCA US LLC Ford General Motors Honda Hyundai Jaguar Land Rover Kia Maserati Mazda Mercedes-Benz Mitsubishi Motors Nissan Porsche Subaru Tesla Motors Inc. Toyota Volkswagen Volvo Car USA
Згідно з домовленостями, всі автомобілі вагою до 4,25 тонн повинні бути оснащені автоматичною системою екстреного гальмування до 1 вересня 2022 року. При цьому у компаній буде більше часу для адаптації технології для більш важких машин, вагою від 4 до 5 тонн, вони повинні бути оснащені аналогічною системою до 1 вересня 2025 року.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас