У 2016 році фінансування державного оборонного замовлення збільшиться на 34%, - Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2016 році фінансування державного оборонного замовлення збільшиться на 34%, - Міноборони

Казна та Політика
267
Фінансування державного оборонного замовлення на 2016 рік за попереднім планом буде збільшено на 34% порівняно з 2015 роком.
Про це під час брифінгу повідомила начальник Управління комунікацій та друку Міністерства оборони Оксана Гаврилюк.
“Планується, що фінансування державного оборонного замовлення на 2016 рік буде збільшено на 34% порівняно з 2015 роком”, – повідомила О.Гаврилюк.
За її словами, в оборонному відомстві підготовлений проект концепції державної оборонної цільової програми розвитку озброєння та військової техніки на довгострокову перспективу і проект державної цільової оборонної програми розвитку озброєння, військової техніки на 2015-2020 рр., Яка знаходиться вже на розгляді в уряді.
“Президент України, Верховний Головнокомандувач доручив включити в державне оборонне замовлення на розробку і закупівлю в інтересах сухопутних військ в рамках проекту” Вільха “комплексу крилатих ракет на основі технічних рішень проекту “Нептун”, також нових зразків артилерійських систем, високоточних ракет і боєприпасів, протитанкових ракетних комплексів, нових засобів автоматизації артилерійських підрозділів і автоматизованих комплексів розвідки “, – додала О.Гаврилюк.
Крім того, Президент доручив включити в державне оборонне замовлення безпілотні літальні апарати, в тому числі ударні, бронетранспортери нового покоління, засоби зв’язку і управління, навігаційну апаратуру, технології та матеріали космічної розвідки.
Для повітряних сил у наступному році планується закупити модернізовані літаки, вертольоти, створити зенітний ракетний комплекс середньої діяльності, модернізувати наявні зенітні ракетні комплекси, засоби радіолокації.
Для військово-морських сил будуть закуплені морські засоби ураження і проаналізована закупівля бойових кораблів і броньованих артилерійських катерів.
Нагадаємо, у Державному бюджеті на 2016 рік Міністерством оборони затверджено видатки на суму 55,5 млрд гривень.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас