Пивоварський повідомив, який відсоток доріг в Україні перебуває в зношеному стані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пивоварський повідомив, який відсоток доріг в Україні перебуває в зношеному стані

Казна та Політика
2592
Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський констатує зношеність 90% залізничної інфраструктури, 90% – устаткування портів і 80% автомобільних доріг.
Про це він повідомив в ході форуму “Україна у фокусі: Стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агентств і багатосторонніх фінансових установ”.
“Зараз ми маємо таку ситуацію, що понад 90% залізничної інфраструктури вже повинна бути списана, вона зношена. 90% портів зношені, їх обладнання. Більше 80% автодоріг – зношені”, – сказав він.
За словами міністра, для модернізації зношеної інфраструктури необхідні значні інвестиції.
У той же час, аеропортова інфраструктура, за його словами, знаходиться в нормальному стані, завдяки підготовці до чемпіонату Європи з футболу в 2012, коли в Україні було залучено багато інвестицій.
Пивоварський також зазначив, що інфраструктура і обладнання аеропортів дуже дорогі і вони використовуються не зовсім ефективно.
Як повідомлялося, Україна підписала протокол про отримання від Світового банку першої частини третього траншу кредиту на суму 560 млн доларів, гроші від якого підуть на будівництво ділянки дороги Полтава-Харків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас