Казахстан пообіцяв не вводити торгове ембарго на українські продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан пообіцяв не вводити торгове ембарго на українські продукти

Казна та Політика
355
Влада Казахстану обіцяє не вводити обмежень на імпорт українського продовольства слідом за Росією, – заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.
За її словами, дані домовленості були досягнуті в ході зустрічі української делегації з казахською стороною в рамках міністерської конференції СОТ, яка проходила в Найробі (Кенія) у грудні.
«Була озвучена позиція про те, що Казахстан не буде застосовувати до України обмеження такі, які застосовує Росія, і не буде виходити із зони вільної торгівлі, яка діє в рамках СНД», – розповіла вона.
Казахстан запевнив українську сторону в тому, що має намір і надалі співпрацювати з Україною за правилами міжнародної торгівлі.
Українська сторона, у свою чергу, попросила представників влади Казахстану і далі скасовувати дії обмежень щодо імпорту українського продовольства, які були введені «Россільгоспнаглядом» і застосовувалися до всіх країн-членів Митного союзу.
Микольська також зазначила, що сторони домовилися активізувати виробничу кооперацію між підприємствами двох країн, щоб виробляти в Україні товари для подальших поставок на ринок Європейського Союзу, а в Казахстані – щоб поставляти на ринки країн Азії.
22 грудня країни Євразійського економічного союзу (ЄврАзЕС) – Казахстан, Білорусь, Киргизстан та Вірменія – не підтримали Росію в питанні відмови від зони вільної торгівлі з Україною, що діє в рамках СНД.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас