Насіров: Борг з відшкодування ПДВ до кінця року скоротиться до 11 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров: Борг з відшкодування ПДВ до кінця року скоротиться до 11 млрд грн

Казна та Політика
220
Активний борг з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) в період з травня по жовтень 2015 скоротився з 21,5 млрд грн до 15 млрд грн, до кінця року він складе 11 млрд грн.
Про це повідомив голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров на позачерговому з’їзді всеукраїнської громадської організації “Асоціація платників податків України”.
“Ми змогли продемонструвати, як можна істотно поліпшити надходження податків за рахунок детінізації”, – зазначив він.
За даними Р.Насірова, середньомісячні збори по ПДВ (без урахування НАК “Нафтогаз України”) в останні три місяці становили 9 млрд грн, тоді як у січні-травні – 6,8 млрд грн. За рахунок цього збільшення ДФС “вибила” у Мінфіну додатковий ліміт на відшкодування ПДВ: якщо з початку року відшкодування були на рівні близько 4 млрд грн щомісяця, то за останні кілька місяців – понад 7 млрд грн щомісяця.
За словами глави ДФС, істотною проблемою залишаються переплати з податку на прибуток – сьогодні вони становлять 24,5 млрд грн. Існуючі аванси не відповідають положенню справ в економіці: сьогодні неможливо за результатами минулого року планувати наступні 12 місяців.
“Мої пропозиції Міністерству фінансів України: нам або потрібно скасувати аванси, або перейти на тримісячний режим. Можна вибирати будь-який з цих підходів”, – сказав Р.Насіров.
За його словами, ДФС чекає від уряду пропозицій за новим Податковим кодексом.
У той же час Р.Насіров підкреслив, що лобістами змін до законодавства повинні бути самі платники податків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас