"Залатати дірки" не допоможе: Яресько виступає за повний перегляд податкової системи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Залатати дірки" не допоможе: Яресько виступає за повний перегляд податкової системи України

Казна та Політика
2422
Україна потребує повний перегляд податкової системи, однак такий перегляд не повинен загрожувати досягнутій макростабільності та збалансованості держбюджету, заявляє міністр фінансів Наталія Яресько.
“Необхідно повністю переглянути податкову систему України, а не просто” залатати дірки “. Громадяни та підприємці повинні мати впевненість в ній”, – написала міністр у своєму блозі в Twitter.
“Альтернативи, що пропонують тільки скоротити податки, збільшать обсяг дефіциту бюджету та держборгу, погрожуючи стабільності, оздоровлення економіки”, – додала Н.Яресько.
Глава адміністрації президента України Борис Ложкін в четвер за підсумками зустрічі з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) повідомив, що розроблений Мінфіном і погоджений з МВФ проект податкової реформи буде внесений у Верховну Раду разом з проектом держбюджету до грудня. “При цьому повинен бути знайдений компроміс між Мінфіном і комітетом ВР з питань податкової політики”, – зазначив він.
Раніше, наприкінці жовтня, народні депутати всіх фракцій коаліції, а також депутати від фракції “Опозиційний блок”, групи “Відродження” та позафракційні парламентарії зареєстрували у Верховній Раді альтернативний мінфінівському законопроект про більш ліберальній податковій реформі, згодом розкритикований Мінфіном.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас