Стан київських маршруток: Результати перевірок ДАІ та плани про алкозамки (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стан київських маршруток: Результати перевірок ДАІ та плани про алкозамки (інфографіка)

Казна та Політика
1135
ДАІ Києва закінчила перевірку столичних маршруток і автобусів. Результати невтішні: водії сідають за кермо напідпитку, їздять з поламаними колесами і порушують правила.
Операція “Автобус-2015” тривала місяць. За цей час перевірили понад 4 тисячі транспортних засобів, які перевозять пасажирів. І далеко не всі склали іспит на п’ятірку (див. Графіком).
Найстрашніше, що водії не тільки ігнорують ПДР, але деякі сідають за кермо п’яними. Таких за місяць зловили 10 чоловік.
До речі, в 2014 році під час такої ж акції зловили 24 п’яних водіїв, і порушень правил було вдвічі більше. Але операція тривала не місяць, а два.
Не краща ситуація і з маршрутками Київської області. Там за місяць встигли перевірити більше 2,5 тисячі автобусів і склали 1407 адмінпротоколів. Серед пасажирських автобусів виявили 150 несправних, а значить, потенційно небезпечних для життя пасажирів.
“Зафіксували один випадок, коли водій керував маршруткою в стані наркотичного сп’яніння. П’ять випадків, коли водії виходили на маршрут у нетверезому стані”, – розповіли в ДАІ Київської області. До речі, покарання за це – штраф до 5959 грн, також можуть позбавити прав на 2 роки або накласти адмінарешт на 10 діб.
Боротися з пияцтвом за кермом у Києві будуть за допомогою нових технологій. Вже восени в деяких маршрутках за кошти благодійників встановлять алкозамки: пристрої, які не пустять водія за кермо, якщо він вживав алкоголь.
“Алкозамки з’являться в машинах на шести маршрутах: №№ 587, 231, 463, 544, 194, 582. Працює система просто: прилад вбудований в систему авто, на панель виводиться тільки спецтрубочка. Водій, сідаючи за кермо, повинен в неї подихати. Якщо він вживав спиртне, машина не заведеться “, – розповіли нам у Фонді сприяння безпеці дорожнього руху, який організував соцпроект.
Перехитрити пристрій (попросити когось подихати замість себе) водії не зможуть: алкозамок “просить” повторної перевірки, під час руху. “Думаю, це хороший спосіб контролювати водіїв, хоча вони у нас і так щодня проходять медогляд”, – говорить заступник директора компанії-перевізника Артур Чурбатов. У ДАІ Києва таку ініціативу підтримують.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас