У метро з'явилася нова мобільна навігація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У метро з'явилася нова мобільна навігація

Технології&Авто
898
У київському метрополітені з’явилася нова мобільна карта навігації – “Метро для всіх”. Завдяки цій карті інваліди-візочники, пасажири з габаритним багажем, а також велосипедисти і матусі з дитячими колясками зможуть обрати зручний для себе маршрут і уникнути непередбачених труднощів у підземці.
Безкоштовне мобільний додаток, що розробили волонтери, може завантажити на свій мобільний телефон будь-який бажаючий: з його допомогою можна дізнатися точну кількість ступенів на вході біля станції, наявність ліфтів, пандусів, ширину входів і виходів і наявність поручнів в переходах. Як виявилося, ліфтами обладнані лише 12 з 52 станцій. Всього 6 станцій доступні для інвалідів-колясочників (з мінімальною шириною проходу – 68 см).
Для літніх людей доступні лише 16 станцій – тільки на них є поручні, на які можуть спиратися літні люди. “У Києві – понад 150 тис. людей з інвалідністю, і багато хто не має можливості безперешкодно їздити в метро! Завдяки цій карті кожен зможе вибрати собі той маршрут, який зможе подолати, враховуючи навіть градус нахилу пандуса або наявність ліфта”, – розповіли нам автори проекту. Поки інформація в програмі трохи заплутана і неповна. Але в метрополітені обіцяють, що проект буде вдосконалюватися, а дані – доповнюватися.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас