У Києві з'явиться соціальне таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явиться соціальне таксі

Технології&Авто
1476
З червня 2015 КП “Київпастранс” впроваджує соціальний проект “Соціальне таксі”, з переобладнання 4 одиниць рухомого складу в транспорт соціального призначення, яка буде виконувати функції таксі для людей з обмеженими фізичними можливостями.
Як повідомили нам в “Київпастрансі”, планується переобладнати транспортні засоби різної місткості: Iveco, Богдан, МАЗ і Neoplan. Першою рухомою одиницею, яку переобладнують до липня, стане Iveco 35-10 білого кольору, інші три заплановано переобладнати до кінця вересня. Частина транспортних засобів буде обладнана гідравлічними підйомниками, а частина – низьким рівнем підлоги і пандусами, весь рухомий склад буде мати місця для розміщення інвалідних колясок, додаткове освітлення та перила, там встановлять крісла підвищеної комфортності для супроводжуючих осіб.
“Соціальне таксі” покликане допомогти у вирішенні проблеми швидкого і комфортного переміщення людей з обмеженими фізичними можливостями до медичних, соціальних установ і по місту, також даний рухомий склад можна буде використовувати для перевезення поранених з лікарень, транспортування пара-спортивних команд та ін.
Замовити таке таксі можна буде за спеціальним телефоном. Не виключено, що воно стане безкоштовним, якщо вдасться знайти спонсора.
Дізнатися про прибуття на зупинку рухомого складу, який пристосований для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, можна на сайті КП “Київпастранс” www.kpt.kiev.ua в розділі Транспорт ONLINE і сайті EasyWay www.eway.in.ua. Такий рухомий склад позначається піктограмою.
Зараз на маршрутах громадського наземного транспорту міста Києва, які обслуговує комунальне підприємство “Київпастранс”, працюють 994 одиниці рухомого складу з низьким рівнем підлоги, які пристосовані для осіб з обмеженими фізичними можливостями та жінок з колясками, з них – 550 автобусів, 413 тролейбусів і 30 трамваїв. Крім того, 608 рухомих одиниць обладнані пандусами, з них 339 тролейбусів, 275 автобусів і 9 трамваїв.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас