Сигнали мозку можуть замінити паролі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сигнали мозку можуть замінити паролі

Технології&Авто
270
Дослідники з Бінгемтонського університету виявили, що комп’ютер може ідентифікувати свого користувача на основі того, як його мозок реагує на певні слова.
Це означає, що замість введення пароля, можна просто послухати кілька слів і отримати доступ до своїх файлів або аккаунту в соцмережі.
У нещодавно опублікованій роботі, дослідники з Бінгемтонського університету проводили спостереження над сигналами мозку 45 добровольців, які в цей час читали список з 75 скорочених слів на зразок FBI і DVD. Вони записували реакцію мозку на кожну групу букв, зосередивши увагу на ту частину мозку, яка пов’язана з читанням і розпізнаванням слів. Вчені виявили, що мозок учасників по-різному реагував на кожен акронім. Цього було достатньо для того, щоб комп’ютерна система була в змозі ідентифікувати кожного з добровольців з точністю до 94%.
Результати показують, що сигнали мозку можуть бути використані системами безпеки для ідентифікації особи людини. Якщо коротко, то ситуація наступна: ви підключаєтеся до сканера мозку, а комп’ютер показує вам кілька слів. Залежно від вашої реакції на ці слова, комп’ютер дозволяє вам вхід в систему (або в Facebook-аккаунт) або забороняє вхід. Очевидно, 94% точності – це неідеально. Але це можна вдосконалити. Цікаво, що ці сигнали мозку є такими ж унікальними, як відбитки пальців.
Чи означає це, що незабаром ми зможемо відмовитися від паролів і силою думки підтверджувати свою особистість? Швидше за все, ні, або не найближчим часом, однак це може стати цікавим рішенням для систем високого рівня безпеки.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас