СБУ збирає дані про провайдерів і абонентів Донецької області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ збирає дані про провайдерів і абонентів Донецької області

Технології&Авто
621
Служба безпеки України почала збирати детальні дані про провайдерів інтернету і кабельного телебачення, що працюють у Донецькій області.
Про це повідомив представник одного з інтернет-провайдерів у Донецькій області. Він виклав в профільному співтоваристві представників інтернет-провайдерів на Facebook копію інформаційного запиту від СБУ.
У ньому відомство просить надати копії різних документів провайдера: від ліцензій та договорів на будівництва, до листування з профільними регуляторами і всіх копій договорів з абонентами.
“Я поки не можу обгрунтувати правомірність цього запиту”, – заявив член плавлення Інтернет Асоціації України Андрій Нагорнюк. На його думку, копії документів надаються зараз тільки за рішенням слідчого судді ст 159 ч.2 КПК України. А СБУ має право вимагати відомості.
За його словами, подібний лист прийшло ще однієї компанії з Маріуполя. А представник провайдера, який виклав копію листа, на умовах анонімності повідомив, що таких листів по Донецькій області було розіслано понад 500. “Всі оператори Донецької області отримали особисто в руки”, – сказав він. При цьому він додав, що не проти ділитися всіма даними, якщо СБУ має благі наміри.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас