"Укравтодор" витратив 0,5 млрд дол.кредиту СБ на дорогу Київ-Харків, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" витратив 0,5 млрд дол.кредиту СБ на дорогу Київ-Харків, - нардеп

Казна та Політика
403
На реконструкцію дороги Київ-Харків-Довжанський витрачено 494,4 мільйона доларів кредитних коштів, наданих Україні Світовим банком.
Про це йдеться у відповіді Міністерства інфраструктури України на запит позафракційного народного депутата, голови підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами держвлади та місцевого самоврядування профільного комітету Верховної Ради Юрія Дерев’янка, повідомили в прес-службі парламентарія.
У міністерстві заявили, що в рамках співпраці зі Світовим банком реалізуються два проекти з покращення автомобільних доріг та безпеки дорожнього руху, а саме – реконструкції дороги М-03 “Київ-Харків-Довжанський”.
“Перший проект – ремонтні роботи на ділянці від Борисполя до Лубен – вже завершено. Реалізація другого проекту – на ділянці від Лубен до Полтави – триває”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається у відповіді, на 1 травня 2015 по першому проекту “Покращення автомобільних доріг та безпеки руху” (угода про позику було підписано в 2008 р) було освоєно 318 млн 631 тис. доларів. Невикористаними залишаються 19,649 млн дол.
У рамках другого проекту з поліпшення автодоріг і безпеки руху (угода підписана в 2012 році) було використано 175, 708 млн доларів. Невикористаними залишаються 274, 291 млндол.
Раніше Світовий банк підтвердив намір інвестувати 800 млн доларів у третій проект з розвитку автодорожньої сфери в Україні – ділянка Полтава-Харків дороги М-03 “Київ-Харків-Довжанський”. “Про що ми домовилися: поділити цю суму 50 на 50. Половина піде на “Полтава-Харків “, а половина піде на ремонт діючих доріг, тому що стан дорожнього покриття в Україні просто жахливий”, – заявив наприкінці березня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас