Росія ще не готова дати Україні знижку на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія ще не готова дати Україні знижку на газ

Енергетика
3751
Міністри енергетики Росії, України і ЄС можуть провести консультації щодо газової тематики в другій половині червня, повідомив глава Міненерго РФ Олександр Новак.
Він підкреслив, що рішення про надання знижки Україні на російський газ з третього кварталу поки немає.
“Це ми будемо обговорювати в кінці червня”, – заявив він.
“Дата тристоронніх переговорів щодо України ще не обговорена. Така можливість буде в кінці червня. На початку червня планується зустріч на рівні експертів”, – додав Новак.
Нагадаємо, раніше в п’ятницю представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв заявляв, що тристоронні переговори у форматі Україна – Росія – ЄС щодо газового “річного пакету” відбудуться вже на цьому тижні.
“У нас є часткове, але позитивне рішення так званого газового питання. У нас є “зимовий пакет” і зараз переговори наближаються до завершення по “літньому пакету”. Наступного тижня в Брюсселі будуть тристоронні переговори по газу – Росія – Україна – ЄС” , – сказав Єлісєєв.
Останньої газової угоди між РФ і Україною було досягнуто 1 квітня, коли “Нафтогаз України” і “Газпром” підписали додаткову угоду до контракту на постачання газу. Угода передбачає продовження дії ключових елементів Брюссельських домовленостей (“зимового пакета”) до кінця червня 2015 року.
Зокрема, цим технічним доповненням продовжується дія положень, що стосуються механізму формування ціни, режиму оплати та відбору газу. Ціна для “Нафтогазу” на другий квартал становить $247,18 за тисячу кубометрів, а принцип “бери-або-плати” не діє. У Єврокомісії розраховують, що подібні умови збережуться до рішення Стокгольмського арбітражу за судовими позовами “Газпрому” і “Нафтогазу”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас