Слов'янська ТЕС зупинилася: у "Донбасенерго" закінчилися гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слов'янська ТЕС зупинилася: у "Донбасенерго" закінчилися гроші

Енергетика
1995
Компанія “Донбасенерго” з 25 травня зупинила Славянську ТЕС (селище Миколаївка поруч зі Слов’янськом) через відсутність грошей. Енергокомпанія звинувачує в цьому Нацкомісію з енергетики та комунальних послугах.
“Через дії низки неправомірних постанов НКРЕКУ (починаючи з лютого поточного року) у ПАТ «Донбасенерго» склалася критична фінансова ситуація. ПАТ «Донбасенерго» нарощує боргові зобов’язання перед державою та постачальниками, в той час як рішення судів про неправомірність постанов НКРЕКУ не виконуються “, – повідомила прес-служба компанії.
За даними “Донбасенерго”, ДП “Енергоринок” заборгував їй 1,5 млрд гривень.
Нагадаємо, 18 лютого прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заборонив оплачувати електроенергію тих станцій, які виробляють її для ДНР і ЛНР. Рішення про припинення розрахунків було прийнято на засіданні РНБО в кінці січня.
До списку потрапила одна із станцій “Донбасенерго” – Старобешівська, – яку потім конфіскували ДНРівці. Слов’янська ТЕС після руйнувань, викликаних бойовими діями, працює не на повну потужність, і досі трималася на грошах, які заробляла Старобешівська станція.
Вся електроенергія, яка виробляється в Україні, спочатку викуповується ДП “Енергоринок”, а потім продається цим підприємством енергопостачальним компаніям (обленерго).
Слов’янська ТЕС розташована на правому березі річки Сіверський Донець. Вона діє з 1954 року. Встановлена ​​потужність станції – 800 МВт. Станція зупинила роботу в липні у зв’язку з пошкодженнями, отриманими через пожежу і обстрілів. Наприкінці березня там був запущений один з блоків.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас