Чим запам'ятався Кличко за рік на посаді київського мера (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим запам'ятався Кличко за рік на посаді київського мера (інфографіка)

Казна та Політика
3461
Рівно рік тому, 25 травня 2014 року, в Києві пройшли вибори мера і столичних депутатів. Біля керма встав Віталій Кличко (йому віддали голоси 57% киян), а його команда сформувала більшість у новій Київраді. Ми проаналізували, що вдалося меру за рік, і де траплялися проколи.
ТАРИФИ І БУДІВНИЦТВА. Однією з найбільш пам’ятних змін при новому мерові стало підвищення цін на проїзд. З лютого 2015 в автобусах, трамваях і тролейбусах кияни платять 3 грн замість 1,5 грн, а в метро – 4 грн замість 2. На тлі подорожчання “комуналки”, хліба та інших продуктів ще одне підвищення виявилося для людей відчутним. З іншого боку, підприємства отримали кошти на розвиток, ремонти, закупівлю нового рухомого складу. У “Київпастрансі” працівникам нарешті перестали затримувати зарплату і погасили борги. Адже ще в грудні працівники влаштовували мітинги і обіцяли зупинити рух, оскільки не бачили грошей по три місяці.
Часто Кличко лають за те, що в Києві з його приходом пожвавилися будівництва – і законні, і не дуже. У гарячих точках постійно виникають скандали між мешканцями та забудовниками, серед яких спливають прізвища ударівці. До бійок доходило на об’єктах на вул. Микільсько-Слобідській, пр. Бажана, біля ст. м. “Осокорки”, на вул. Анрі Барбюса… І це лише початок списку. “Конфлікт будівництва – головний біль, яка дісталася нам у спадок”, – заявляє на це Кличко. Експерти вважають інакше. “У новій команді – великі забудовники.
Зараз будують ті, хто не мав можливості це робити за попередньої влади. А вся боротьба з будівництвами – це показовий трюк”, – говорить експерт Віктор Глеба.
Тим часом влада запевняє, що передали правоохоронцям інформацію про 45 об’єктах, де будівництво ведеться з порушеннями або без документів. Дані ж про будівництвах поступово розсекречують: на сайті Містобудівного кадастру вже можна побачити, хто з документами, а хто без.
КОРУПЦІЯ. Масштабна боротьба, оголошена владою корупціонерам, теж поки не принесла очевидних результатів. Періодично спливають гучні викриття (за фінансові порушення за рік були звільнені більше 30 директорів КП), але за гратами кияни не побачили жодного великого чиновника-корупціонера. До цих немає результатів у справі про розкрадання в “Київпастрансі” 3,5 млрд грн (про це повідомляв Кличко).
ЗИМА І МАФи. Досить вдало в цьому році столиця перезимувала. Зі снігопадами комунальники справлялися оперативно, якщо не вважати дрібних недоліків. У найскладніші дні для боротьби зі снігом і ожеледицею на вулицю виводили більше 6 тис. Осіб і вся наявна техніка (очевидно, врахували досвід попередників). Але й минула зима зіграла на руку меру – була не дуже сніжною і суворою. До речі, непогано впоралися і з весняним прибиранням Києва.
Важко йде боротьба з МАФами. Нелегальні кіоски демонтують майже щодня, але роботи ще сила-силенна. Буває, один кіоск прибирають, а поруч виростають нові. Забиті МАФами і території навколо станцій метро. А ще люди роздратовані кіосками, які почали з’являтися в різних районах… на газонах! До плюсів можна зарахувати розвиток міської інфраструктури. Наприклад, облаштування парків.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас