Рахункова палата встановила порушення при нарахуванні грошової допомоги переселенцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата встановила порушення при нарахуванні грошової допомоги переселенцям

Казна та Політика
928
Рахункова палата провела аудит ефективності використання коштів державного бюджету, виділених на надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України і районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання. Про це повідомили у прес-службі Рахункової палати.
Аудит показав, що використання коштів державного бюджету, виділених на ці цілі протягом жовтня-грудня 2014 року і січня-лютого 2015 року, здійснювалося з порушенням вимог порядку видачі довідки про постановку на облік переміщеного особи та порядку надання грошової допомоги, затверджених урядом, супроводжувалося організаційними недоліками і, в окремих випадках, було неефективним.
Станом на 1 березня цього року на обліку в структурних підрозділах по питань соціальної захисту населення районних, районних у м Києві держадміністрацій знаходилося 1 млн 099,6 тис. Чоловік (779,2 тис. Сімей), переміщених з тимчасово окупованій території України і районів проведення АТО.
“Проте протягом перевіреного періоду правом на призначення посібники скористалася лише кожна третя сім’я, взята на облік, а виплачено посібник тільки кожній другій родині, що звернулася за його призначенням. Це свідчить, що основна частина витрат на ці цілі буде здійснюватися в 2015 році (заплановано 3,4 млрд грн) “, – йдеться в повідомленні.
Аудитом встановлено факти надання допомоги особам, які не мали на це права, і переплат на суму 422,1 тис. гривень. У більш ніж в 200 випадках посібник призначена несвоєчасно, з порушенням встановленого 10-денного терміну від 1 до 48 днів.
“Обсяги видатків на виплату грошової допомоги в 2014 році були завищені більш ніж на чверть, що призвело до неефективного управління коштами резервного фонду державного бюджету в сумі 152, 9 млн грн., повернутими в кінці 2014 року до держбюджету. Через несвоєчасне затвердження паспорта бюджетної програми станом на 1 березня 2015 залишок невикористаних асигнувань загального фонду держбюджету склав 151, 1 млн грн при наявності кредиторської заборгованості з виплати грошової допомоги в сумі 76,7 млн грн “, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко схвалив право Рахункової палати контролювати надходження до держбюджету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас