Виробник промислових роботів збільшив прибуток до $564 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник промислових роботів збільшив прибуток до $564 млн

Технології&Авто
401
Шведсько-швейцарський електротехнічний концерн ABB Ltd., один зі світових лідерів з випуску промислових роботів та електротехнічного обладнання, збільшив чистий прибуток у першому кварталі 2015 на 3,7% – до $ 564 млн у порівнянні з $ 544 млн за аналогічний період минулого року, говориться в прес-релізі компанії.
Збільшення прибутку компанії обумовлено, головним чином, поліпшенням показників підрозділу з випуску систем енергозабезпечення. Зростання замовлень, а також скорочення витрат дозволили цьому підрозділу вийти на прибутковий рівень в минулому кварталі. Виручка ABB в минулому кварталі скоротилася на 9,6% – до $8,560 млрд, що відображає негативний вплив зміцнення долара США відносно інших світових валют.
Порівнянні продажі збільшилися на 3% завдяки зростанню замовлень на продукцію компанії. Загальний обсяг замовлень, отриманих ABB в першому кварталі, виріс на 15%. Замовлення підрозділу з випуску системи енергозабезпечення підскочили на 90%.
У компанії відзначають, що макроекономічні та геополітичні чинники підвищують невизначеність у короткостроковій перспективі. “Окремі макроекономічні сигнали в США залишаються позитивними, і зростання в Китаї, ймовірно, продовжиться, хоча і більш повільними темпами, ніж в 2014 році. В той же час вплив на ринки надає помірне зростання в Європі та геополітична напруженість в деяких регіонах світу”, – йдеться в повідомленні ABB.
Коливання цін на нафту, а також валютних курсів продовжать позначатися на результатах компанії, наголошується в прес-релізі.
Група АВВ – один з лідерів світового ринку технологій для електроенергетики та автоматизації. Концерн працює більш ніж в 100 країнах, реалізуючи трансформатори, розподільні пристрої, конденсатори, високовольтну і надвисоковольтну апаратуру та інші види обладнання.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас