ЄЦБ збільшив фінансування банків Греції на 1,4 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ збільшив фінансування банків Греції на 1,4 млрд євро

Світ
130
Європейський центральний банк (ЄЦБ) у середу збільшив фінансування грецьких банків в рамках програми екстреного надання ліквідності (Emergency Liquidity Assistance, ELA) приблизно на 1,4 млрд євро після розширення на 1,5 млрд євро тижнем раніше, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
Сукупний обсяг ELA тепер становить 76,9 млрд євро.
Рішення було прийнято в ході телеконференції ради керуючих ЄЦБ 29 квітня, яка носила конфіденційний характер.
Раніше Bloomberg повідомило з посиланням на джерела, що ЄЦБ розглядає можливі заходи для обмеження доступу грецьких банків до ELA, обсяг якої переглядається щотижня.
За даними джерел, аналітики ЄЦБ підготували пропозицію, відповідно до якого папери, надані банками як забезпечення при запозиченні у грецького ЦБ, повинні враховуватися в цих угодах з більш високим дисконтом до ринкової ціни. Ця пропозиція поки не обговорюється офіційно радою керуючих, однак може бути розглянута, якщо уряд Греції не зможе швидко переконати Єврогрупу в своїй здатності провести необхідні реформи і отримати черговий транш з діючої програми допомоги, зазначають джерела.
Переговори між Грецією та її кредиторами поки так і не привели до згоди з грецької програмі реформ. Міжнародні кредитори в обмін на фінансову допомогу вимагають від Греції продовження курсу жорсткої економії. Афіни вважають, що реформи, на яких наполягають кредитори, лише погіршать економічну ситуацію в країні.
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас попередив, що проведе референдум в країні, якщо кредитори будуть наполягати на збереженні “порочного кола бюджетної економії” як обов’язкової умови для отримання країною доступу до терміново необхідних засобів програми допомоги.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас